Обадете ни се

0878 96 80 80

Пишете ни на

Ламиниран паркет

Описание

Подробно описание и снимки на поддържаните на склад декори можете да видите като изберете някоя от марките.

ДЕНИЕЛ ПАРКЕТ предлага на българския пазар качествен ламинат от утвърдените немски производители Egger, Haro, Esprit и Tarkett. Благодарение на директния внос, фирмата успява да предложи на клиентите си винаги най-ниски цени.

Причини да изберете ламинат

 • ламинираният паркет е здрав и издръжлив
 • ламинираният паркет е химически устойчив на разяждащите химикали на почистващите препарати от домакинството
 • ламинираният паркет може да издържи на изгаряне от цигара
 • ламинираният паркет запазва своя цвят и дизайн през годините, дори когато е изложен на пряка слънчева светлина
 • ламинираният паркет е устойчив на петна и се почиства лесно
 • монтирането на ламиниран паркет е бързо и лесно
 • ламинирания паркет се поддържа лесно

Дениел Паркет - ламиниран паркет схема на слоевете
 1. Най-горният пласт осигурява защита против износване, петна и избледняване (което се среща при естествените продукти)
 2. Следващ слой е изображението на действителен декор (дъб, бук, череша, орех, бамбук, ябълково дърво, явор, керамична или каменна плочка, екзотични подове и др. с 1 ивица, 2, 3 или 5 ивици)
 3. Ядрото на ламината е изградено от HDF (high density fiberboard) и определя неговата издръжливост
 4. Този слой осигурява стабилност на ламела

Въведение в подовите настилки

Ламинираният паркет е чудесна алтернатива на твърдата дървесина, когато искате топлина и красота. Това атрактивно решение за Вашето помещение е на разположение в широк диапазон от цени, декори и повърхности. Ламинираният паркет е една от най-гъвкавите, трайни и добре изградени видове подови настилки на пазара днес.

Инсталация

Откакто на пазара се въведе клик системата на ламинирания паркет, която го заключва, ламинатът се превърна в отличен избор за всяко домакинство, тъй като се монтира бързо, лесен е за ремонт и може да бъде инсталиран от хора без опит и специализирани инструменти. Ламинирания паркет няма нужда да бъде застопоряван с лепило или пирони. Ламинатът е с лесна за почистване повърхност, устойчив на удари и надраскване, има възможност да се монтира върху различни настилки. Ламиниран паркет може да се инсталира в почти всяка стая в апартамента, стига повърхността на пода да е гладка и твърда. Ламинат може да се инсталира върху бетон, дърво, керамични плочи, дори и върху балатум. Не се препоръчва монтирането на ламиниран паркет в гаражи или на открито (веранда), главната причина за това е влагата.
Ламиниран паркет, който е правилно монтиран и поддържан, ще живее дълго колкото и домът ви.

Посока на редене на ламиниран паркет

Посоката на редене на ламинирания паркет е най-вече въпрос на вкус. Въпреки това, ние препоръчваме да се пaда по дължина на основния източник на светлина и напречно на посоката на движение. Често не е възможно да се следва тази препоръка, тъй като вратата се намира срещу прозореца. В този случай трябва да постъпите така, както сметнете за най-добре.